Een sage (mondeling), donderdag 15 augustus 1963

Hoofdtekst

Dat heb ik zelf wel is gehoord, iemand had gevraagd om een lucifer an die toverheks. ,Jaowel, ik heb wel een luciferke voor jou!,, Ze nam de lucifer en effe door d'r hand gerold. Die man stak d'r z,n tabakspijp mee an. Maar een poosje later kreeg die een groot ongeluk. Toen vroege ze an 'm ,,Ben je bij die of die geweest?" ,"Ja ik he een luciferke van d'r gehad. Dat rolde ze door d'r hand', 'Dan zij de betoverd!"

Beschrijving

Iemand had aan een toverheks gevraagd om een lucifer. Voordat ze die gaf rolde ze het door haar hand. Later kreeg die man een ongeluk en bleek dat hij betoverd was.

Bron

Kooijman, Henk: Volksverhalen uit het grensgebied van Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant. Amsterdam 1988. p. 203