Een sage (mondeling), donderdag 07 november 1901

Hoofdtekst

Een kol kan niet over een ronde stok stappen of zij valt. De broer van de heer Eysker heeft het bij die Grietje Zwart alias Almers Grietje geprobeerd. Toen zij het bericht van een bevalling als baker rondzei, en hij haar zag aankomen, legde hij ongemerkt een ronde stok dwars over het straatje heen. Zij stapte er niet over, maar raapte de stok heel voorzichtig op.

Onderwerp

SINSAG 0642 - Hexe erkannt. Sie kann nicht über einen runden Stock hinwegschreiten, sondern muss diesen erst fortschaffen.    SINSAG 0642 - Hexe erkannt. Sie kann nicht über einen runden Stock hinwegschreiten, sondern muss diesen erst fortschaffen.

Beschrijving

Heks kan niet over een ronde stok stappen, want dan valt ze. Een man die het uitprobeert ziet dat de vrouw niet over de stokt stapt, maar voorzichtig opraapt.

H. Eysker    H. Eysker

Grietje Zwart    Grietje Zwart