Een sage (mondeling), donderdag 07 november 1901

De grootvader van D. Schuurman heeft het volgende beleefd met klaverenboer. Ze waren op een rondje.
Toen zei de oude Stroo: "Steek klaveren boer in je zak, leg hem ergens neer, dan zal ik maken dat hij gelijk weer met je thuis is."
Zijn grootvader nam klaverenboer, kneep er een hoekje af, legde hem een kwartier van huis af in het natte gras en liep toen weer naar de gasten. Gelijk met hem was klaverenboer er. Stroo had het onderwijl erg benauwd gehad. Van het blad was een hoekje af en het stukje dat zijn grootvader in de zak had paste erop. Bovendien was de kaart nat.

SINSAG 0685 - Pikbube als Helfer.    SINSAG 0685 - Pikbube als Helfer.

Beschrijving

Kaarter zegt tegen een ander dat als hij klaverenboer ergens buiten neerlegt, hij zal zorgen dat de kaart tegelijk met de man weer thuis is. Dat klopt, want van de kaart is precies hetzelfde hoekje af dat de man er van af heeft gescheurd en de kaart is nat, terwijl de kaart in het natte gras is gelegd.

Voor een gepubliceerde versie zie CBAK0550.
Pikbube als Helfer