PBURG023 - Hoor wie klopt daar

Een broodjeaapverhaal (boek), 1985

Hoor wie klopt daar
`Een echtpaar komt 's nachts ver van de bewoonde wereld vast te zitten doordat de benzine is opgeraakt. De man vertrekt te voet met een jerrycan naar het benzinestation tien kilometer verderop, en zegt tegen zijn vrouw dat ze onder geen voorwaarde de auto mag verlaten. Na verloop van tijd hoort zij een dof gebons. Waar zou dat vandaan komen? Het is iets op het dak van de auto! Ze wil wel gaan kijken, maar omdat haar man heeft gezegd dat ze binnen moet blijven, blijft ze zitten. Maar dan ziet ze een rood straaltje over de voorruit lopen. Ze houdt het niet meer uit, gooit de deur open en rent, gek van angst, weg van de auto. Op hetzelfde moment hoort ze sirenes en gierende banden: de politie. Ze valt flauw. Als ze bijkomt is de auto omringd door politieagenten. Op het dak van de auto zit een vent met het hoofd van haar man in zijn handen.'
(Robert Gebhart, 1985)

BRUN 01300 - The Boyfriend's Death    BRUN 01300 - The Boyfriend's Death

Beschrijving

Een echtpaar strandt zonder benzine. De man gaat benzine halen. De vrouw hoort een bons op het dak en ziet bloed over de voorruit lopen. Ze vlucht de wagen uit als de politie arriveert. Op het autodak zit een maniak met het hoofd van haar man in zijn handen.

Peter Burger: De wraak van de kangoeroe. Amsterdam 1993, p.47-48

The Boyfriend's Death