PBURG059 - Het bord soep

Een broodjeaapverhaal (boek), vrijdag 06 september 1991

Het bord soep
`Ik heb op een dagelijkse uitzending van Duitsland 3, Aktuelle Stunde, elke dag van 7 tot 8, een oproep gehoord waarbij het volgende verhaal werd verteld en waarbij werd gevraagd of degenen die aanwijzingen konden geven waar dat verhaal vandaan kwam zich wilden melden.
Het verhaal gaat als volgt. Een mevrouw gaat in de stad boodschappen doen, loopt daar rond met een paar zware tassen, krijgt honger en loopt wat men daar noemt een Imbiss in. Zij zet haar tassen tegen de tafelpoot, gaat naar het buffet en haalt daar een bord soep, komt terug, zet haar bord soep op tafel, en komt tot de ontdekking dat ze het bestek vergeten is. Ze gaat terug, komt met het bestek weer bij haar soep aan, en waarachtig: daar staat een neger van twee meter lang haar soep op te lepelen. Ze denkt: ik laat me de kaas niet van het brood eten. Maar wat ze ook tegen hem zegt, die man spreekt geen Duits, hij blijkt een vreemdeling te wezen. En zij spreekt niet anders dan Duits. Maar ze maakt hem toch duidelijk waar het om gaat, want ze pakt haar lepel en begint van hetzelfde bord soep mee te lepelen. Die man kijkt haar eens vriendelijk aan, lacht haar breed toe, schuift het bord nog een beetje haar kant uit, en samen eten ze die soep op. Nou, de soep is op, de man knikt haar vriendelijk toe en verdwijnt. Zij, toch wel een beetje beduusd, kijkt nog wat om zich heen, en waarachtig: enige meters verder een leeg tafeltje, daarop een bord soep en daaronder haar beide boodschappentassen.'
(Huub van Eijnthoven, 6 september 1991)

BRUN 06205 - The Packet of Biscuits    BRUN 06205 - The Packet of Biscuits

Beschrijving

Een vrouw doet boodschappen en gaat wat eten. Ze zet haar tassen bij een tafeltje en haalt een bord soep. Ze vergeet het bestek en gaat dat halen. Bij terugkeer zit een grote neger haar soep op te lepelen. De vrouw laat dit niet op zich zitten, schuift aan en begint mee te lepelen. De neger lacht vriendelijk, deelt de soep en vertrekt als de soep op is. Dan pas ziet de vrouw haar bord soep met haar boodschappentassen enkele tafeltjes verderop.

Peter Burger: De wraak van de kangoeroe. Amsterdam 1993, p.88-89

The Packet of Biscuits