PBURG089 - Hot dog

Een broodjeaapverhaal (boek), vrijdag 01 februari 1991

Hot dog
`Een vrouw in de Verenigde Staten had de gewoonte om haar pekineesje na het baden te drogen in een licht voorverwarmde oven. Dat ging goed totdat de oven kapotging en zij haar knuffeltje in de nieuwe magnetron stopte. Zij spande een proces aan tegen de fabrikant van de magnetron en won de rechtszaak op grond van het argument dat in de gebruiksaanwijzing niet gewaarschuwd werd voor de kwalijke gevolgen van het opwarmen van huisdieren.'
(Hans de Vries, februari 1991)

BRUN 02000 - The Microwaved Pet    BRUN 02000 - The Microwaved Pet

Beschrijving

Na het wassen zet een mevrouw haar hondje altijd even in de licht voorverwarmde oven om hem op te drogen. Als de oven kapot gaat, krijgt zij een magnetron. Het hondje overlijdt in dit apparaat. De vrouw spant met succes een proces aan omdat in de gebruiksaanwijzing niet gewaarschuwd wordt tegen het opwarmen van huisdieren.

Peter Burger: De wraak van de kangoeroe. Amsterdam 1993, p.132

The Microwaved Pet