Een mop (boek), 1965 - 1975

Staat er een vrachtwagen op een helling. Pech. Stopt er een Dafje.
"Kan ik u helpen?"
"Nou, ik denk van niet, ik sta zonder olie."
"O, wacht maar even," zegt die chauffeur van dat Dafje, "ik heb een sleepkabel, ik trek u wel even over die helling, even verderop is een tankstation."
Hij die vrachtwagen vastgemaakt, en ja hoor, hij trekt 'm omhoog.
"Geweldig," zegt die chauffeur van die vrachtwagencombinatie, "had ik niet gedacht. Maar er kwam wel rook uit de achterkant van uw autootje."
Gaat de eigenaar van dat Dafje even kijken en zegt dan: "O ja, ik zie het al, ik had vergeten de handrem er af te zetten."
(Harry Touw, periode ca. 1965-1975)

Beschrijving

Een vrachtwagen staat op een helling met pech. Tot verbazing van de chauffeur blijkt een Dafje in staat hem over de helling naar een tankstation te slepen. Er komt wel rook uit de achterkant van de auto, maar dat komt omdat de bestuurder van de Daf vergeten is de auto van de handrem te halen.

<i>Uit het leven van Harry Touw alias Fred Haché. Bakkenboek</i>, verteld aan Kees Haak.

Dafje    Dafje