ElderinkTwènter007

Hoofdtekst

Een der buren van dezen man wist een dergelijke geschiedenis: “'n oalen Geert har zienen jong al zoo vaak ewaarschouwd, hee zol dat streupen toch loaten, meer 't har nig eholpen. De jong was zoo feil op et jagen, hee losterden noa ginnen road. Doo, op nen middag, is 't véld in eenmoal vol hazens ewest en de jong hef zonnen schrik ekrèggen, dat 'e in 'n joar of wat gin geweer of gin strik meer in de haande hef enommen”.

Onderwerp

SINSAG 0547 - Hexe zaubert den Weg voll Kaninchen, weisse Katzen, Schafe, usw., um den Weg zu sperren.    SINSAG 0547 - Hexe zaubert den Weg voll Kaninchen, weisse Katzen, Schafe, usw., um den Weg zu sperren.

SINSAG 0341 - Die vermehrten Hasen: wenn der Jäger (Wilderer) auf einen schiesst, zeigen sich viele.    SINSAG 0341 - Die vermehrten Hasen: wenn der Jäger (Wilderer) auf einen schiesst, zeigen sich viele.

Nadat stroper ontelbaar veel hazen heeft gezien stopt hij enige jaren met jagen en stropen.

Elderink, C. Twènter laand en leu en lèven. Enschede, 1937, p. 191