Een sage (mondeling), juli 1974

Ik: Bö was 't met de speukkatn?
B: Dat he'k vaak heurn verteln, dat der in 't veald tuschen Vas en Maander, doar hadn zukke böamkes stoan, dat hef vader vak genôg zegd, dat de kat van eenn boam in 'n aander sprungn har en doar hadn ze dan bang west, dat he'k vader vaak heurn verteln vrower.
Ik: Wat warn dan vuur katn west?
B: Ne zwarte kat, het was net of 't de duwel was. Zee hebt ok wa verteld, dat ze bie Neutem bie de Pej, doar hadn ze zwoar kaartn doan en doe is der ok moal in de gedaante van ne kat op de toafel kömn en doe zint ze drok oetschöd, dat wördn der vaak verteld, der wördn um zwoar geald kart.
Ik: mer um ôp dee kat teruw te komn, hè, zôl dee kat alleen doar werdn kömn, at ze zwoar kaartn döadn? Wat eigenlik nich dôrf.
B: Ja ik wet aands nich, mer der warn leu en dee vertöln dat.
Ik: Zôl dee kat nich een of aander meanske wezn west, ie hebt toch wa mangs heurd van spookkatn, at dee zik könt umtovern, dat der een of aander meanske achter zat

Onderwerp

SINSAG 0904 - Der vierte Mann. Teufel als Kartenspieler erkannt am Bocksfuss (Pferdefuss).    SINSAG 0904 - Der vierte Mann. Teufel als Kartenspieler erkannt am Bocksfuss (Pferdefuss).

Beschrijving

Men is bang voor een zwarte kat die van boom tot boom springt. Deze kat is ook een keer bij kaartspelers op tafel geklommen.

Collectie Engelbertink, verslag 8a, verhaal 2

Neutum    Neutum