Een sage (mondeling), april 1975

Hoofdtekst

Kl.H.: Dat zint zukke rare apartigheedn, in Geestern een, den warkn bie Stoark in Hengel, den vottrouwd wa noar dee kaant ok hentrouwd, den is doar an t weark met de machien, en ineen moal doar krig he nen flits in n kop, ik mot drok noar hoes, mien breur lig op stearvn en he geet ok zoa near n baas hen en zeg: Kan ik nich vrij krijgn, ik mot vot. He’j ne bodschop. Joa, hee har zegd, at zien breur stearvnd was, dat was hem in nen flits duur n kop vlöagn, geet noar de vrouw en zeg, vrouw, doo mie gaauw evn n betke koffie, ik mot noar Geestern, want mien breur lig op stearvn. Hoo we’j dat? he’j doar bericht owwer had? Nee, ik wet’t en he is d’r hengoan en he hef d’r net goad en wal kömn, he hef nog leafd, hef nog eavn met hen proat en doe was he doad, wat is dat dan?

SINSAG 0486 - Andere Todesvorzeichen.    SINSAG 0486 - Andere Todesvorzeichen.

Iemand krijgt een ingeving dat zijn broer zal sterven.