Een personal narrative (mondeling), dinsdag 04 november 1980

Hoofdtekst

E: Zeg ken ie no nog leu, dee meer kond as normaal, we'j nich, dee iets kondn geneezn, wat kondn better maakn, kwakzalvers of zoa ..
L: Ene, dat was ... as keind is he doar west, knecht, mer den kwaemp dan hier, den woont doar. Den kwaemp dan hier ... zoo kaal as ... he har ok niks gen oar, mer oons Johan zal dat wa voort brengn. En dan 's oavnds, ie mosn ja acht uur binn weazn ... zestig, zeuvntig poond, mer ... a n oold meanske op n nekn, ie kon doar binn duur op Hasselman an. En was dan t geval? Zee kwaamp natuurlik aaltied a mei betaaln, was n oold meanske van moln veald Hartgerink, doar he'j toch we van heurd. Doar he'j ok nen architect van woonn, hier in Hoksebarge, dat geenk doar mooi, doar geenk dat in n kealder. Doar hadn ze ne kealder, ik nem miene pette der vuur of ... mer de leste moal doe warn ze ziek, doar hebt ze ok nich oaver proat. En ik kon t ook nich opgêavn, dat mog ja nich ... ik mog dat nich opgêavn, nog nich, ik dach, he koomp der wa um. Hier dat is precies net zoo-as wie noar school goat en ik heb hoonderd en veertig poond koolzoad aneendoan, he wol mie doar van öllie ... doar zat in ieder zes pound ne flessche öllie en ik kreeg der n heel liter der of en bie den man doar ko'j ne flessche öllie koopn vuur viefndartig guldn ... an de familie, dat mö'k zegn. Dat leste, dat is .... [door elkaar heen gepraat]. ... Laarveld dat was Kieke-Beernd.
E: Ken ie no nog verhaaln van hem?
L: He?