Een sage (mondeling), dinsdag 26 juli 1983

Hoofdtekst

S: Aarhuus, den hef in Eanter west en toen hef zeewat heel Eanter ofbraand ewest. Die vrouw hef t wa twintig moal verteld en toen har der alles in brand stoan en toen har - Eanter is ja ook wa völ protestant -, en toen hadn dee Roomsn hadn de pastoor ophaald en toen was he der ankomn en toen hadn ze zegd: ie met dat slipjaske, wat zol ie der toch met könn. Toen hadn ze nog net met n huus an t uutpakn west. Toen har he zegd, loat mar stoan har he zegd, t geet niet wieder. He har evn bid, de wind was zoo umdraaid. Vrogger in n Doarp ook wa gebeurd.
E: In Rossum ok. Met Tijman zient.

TM 3116 - Persoon kan de wind draaien    TM 3116 - Persoon kan de wind draaien

Beschrijving

Een Protestants dorp brandt af. Een pastoor (katholiek) komt en zegt dat een bepaald huis niet afbrandt. Hij bidt waardoor de wind draait, en het huis blijft gespaard.

Collectie Engelbertink, verslag 19, verhaal 18

Pastoor Aarhuus    Pastoor Aarhuus