Een sage (mondeling), xxx (foutieve datum)

- Ja?
- Dat was ehm… op de w… ons huis op de eerste trap naar de tweede verdieping toe. Was net zoals hier, zo’n dubbele trap, hè, dubbele trap. Op de eerste trap, het was überhaupt daar vond ik het griezelig, daar had ik altijd een beklemmend gevoel. Alleen met de… een… de jongste broer of de een-na-jongste broer van mijn vader, dat weet ik niet meer precies, en ik hadden dat. De rest van de familie had dat niet. En op bepaalde dagen, ik weet niet meer welke dagen, als ik dus naar boven ging, voelde ik op de vierde tree een hand op m’n schouder. Die was eigenlijk niet kwaadaardig en ook niet hard, sloeg niet, maar gewoon, rustig, bijna als een vader die zegt, hè: ga, n… nou naar boven toe, ga maar slapen. Meer niet. Dat was het.
- En u voelde ook duidelijk dat het een hand was?
- ’t Was een hand. ’t Was een mannenhand. Je voelt het verschil tussen een vrouwenha… en een mannenhand. ’t Was een mannen… een bredere mannenhand, met lange vingers. Ja, op deze schouder, want ’t was aan de kant van de leuning.
- En uw… één van uw ooms had dat ook?
- Eén van mijn ooms had het precies hetzelfde. Ja. En ik was altijd vreselijk blij dat ik in m’n eigen kamer was. Dan rende ik met een rotgang naar m’n eigen kamer die dus hoger was, dus… op die tweede verdieping was, moest ik een klein gangetje door, op… en d… met een zucht van verlichting en daar gebeurde ’t niet meer. Die kamer was me veilig.

SINSAG 0477 - Begegnung mit Geistern.    SINSAG 0477 - Begegnung mit Geistern.

SINSAG 0450 - Andere Tote spuken.    SINSAG 0450 - Andere Tote spuken.

Beschrijving

Op de vierde trede van een trap in een woonhuis voelden sommige mensen een hand op hun schouder. Het was een brede mannenhand met lange vingers. De hand was niet kwaadaardig, eerder vaderlijk.

Maastricht    Maastricht