Een sage (mondeling), xxx (foutieve datum)

Hoofdtekst

-Dat was ook alweer een jachtverhaal, mijn vader s… jaagde als hobby. Nu niet meer, maar vroeger, met een ouwe vriend. En hij zei dat een vriend van hem op een dag ook liep te jagen met z’n hond en een geweer en liep langs z’n… een holle weg waar… wat nogal begroeid was met veel… met veel klimplanten en eh… boompjes die zo naar elkaar toe groeiden. Daar sprong opeens er een kat uit en die zei: “Wat doe jij hier? Waarom schiet jij vogels? Die vogels zijn van mij.”
“Nou,” zei die man “als je denkt dat ik bang voor jou bent, dan heb je ’t mis. Ik hou van katten. Ik heb er thuis zelf vier.”
“Kan me niets schelen.” zei die kat “Jij mag geen vogels schieten. Ze zijn van mij.”
“Nou,” zei die man “’t spijt me ontzettend, lieve poes, maar eh… ga jij ‘ns eventjes opzij. Ik ga door. Kom! Hé Victor,” of hoe die hond mag geheten hebben “wij gaan door.” En die hond die reageerde niet op die kat, wat die man heel merkwaardig vond. Meestal rende dat beest op wilde katten af en verscheurde ze. Maar ’t beest was alleen maar, min of meer, bang en drukte zich tegen die baas aan. “Stel je niet zo aan. Kom, we gaan door.” Hij stak een pijp op en ging door.
Maar die kat bleef hem volgen en bleef maar praten tegen hem. En die man realiseerde zich niet dat ’t zo merkwaardig was dat die kat tegen hem sprak.
Opeens zei die kat: “Als je nu nog doorloopt, spring ik op je nek en dan eh… kun je me nooit meer kwijtraken. Blijf ‘k je m’n… je hele leven op m’n nek zitten… op je nek zitten.” De kat springt er inderdaad op en wordt met de minuut zwaarder. Zwaarder, zwaarder, zwaarder, zwaarder, tot die man d’r bij neervalt. “Zo,” zei die kat “heb je nu begrepen wat ik bedoel?” De man hij had het begrepen en er is die dag niets meer geschoten. Ja.
- Dat is heel goed, ja.

Onderwerp

SINSAG 0603 - Andere Begegnungen mit sprechenden Katzen.    SINSAG 0603 - Andere Begegnungen mit sprechenden Katzen.

SINSAG 0252 - Plagegeist lässt sich tragen    SINSAG 0252 - Plagegeist lässt sich tragen

Beschrijving

Tijdens de jacht komt een man een kat tegen. De kat wil niet dat de man op vogels jaagt. De vogels zijn van de kat. De man is echter niet bang voor de kat en loopt gewoon verder. De hond van de man gedraagt zich wel angstig. De kat volgt de man en blijft tegen hem praten. Als de man maar blijft doorlopen springt de kat op zijn nek. Het dier wordt met de minuut zwaarder, totdat de man erbij neervalt. Als de kat aan de man vraagt of hij het nu heeft begrepen, beaamt de man dat. De man heeft die dag niets meer geschoten.

Victor    Victor