CELMOP001 - Roze wolkje

Een mop (mondeling), maandag 28 februari 2022

Hoofdtekst

Drie mannen zitten samen in een auto en krijgen onderweg een auto-ongeluk. Jan, Piet en Klaas overleven alle drie het ongeluk niet. Ze gaan naar de hemel en ontmoeten God bij de Hemelpoort. ‘Welkom, heren, in de hemel,’ zegt God. ‘Hier mogen jullie doen wat jullie willen. Er zijn geen regels. Het enige waar je voor moet oppassen zijn de roze wolkjes. Als je namelijk op een roze wolkje stapt, zul je met een hele lelijke vrouw trouwen.’ Jan, Piet en Klaas betreden daarop de hemel en kijken hun ogen uit. Ze besluiten ieder apart de hemel te gaan verkennen en spreken af elkaar op die plek over een week weer te zien. Allen hebben de tijd van hun leven in de hemel. Een week later ontmoeten ze elkaar op de afgesproken plek en komt Jan aanzetten met een hele lelijke vrouw aan zijn arm. ‘Tja,’ zegt Jan, ‘ik ben op een roze wolkje gestapt.’ De mannen halen hun schouders op, kletsen nog wat bij en spreken dan af om elkaar over een week weer op dezelfde plek te ontmoeten. Een week later komt Piet aangelopen met een hele lelijke vrouw aan zijn arm. ‘Helaas,’ zegt Piet, ‘ik ben ook op een roze wolkje gestapt.’ De mannen gaan weer verder met hun hemelse leven en ontmoeten elkaar nog een week later op de afgesproken plek. Dit keer komt Klaas aangelopen met juist een hele knappe vrouw aan zijn arm. ‘Hè, hoe heb je dat geflikt?’ vraagt Jan. Klaas haalt zijn schouders op. Maar dan zegt de knappe vrouw van Kees met een zucht: ‘Ik ben op een roze wolkje gestapt.’

Beschrijving

Mop over drie mannen in de hemel die de waarschuwing van God krijgen om niet op roze wolkjes te stappen.

A661.0.1 - Gate of heaven.    A661.0.1 - Gate of heaven.

E755.1 - Souls in heaven.    E755.1 - Souls in heaven.

Commentaar

Deze mop werd door de oom van de verzamelaar verteld in familiekringen (ongeveer late jaren '90) en dan werden de drie namen uit de mop vervangen door namen van familieleden.

Piet    Piet

Klaas    Klaas