TM 6063 - Needle spiking

Een (),

Beschrijving

Jonge vrouwen worden in het uitgaansleven gedrogeerd met een injectienaald. Dit verhaal is de opvolger van het "drink spiking" type dat zich andermaal verspreidt vanuit de UK. Onderzoek van de politie en experts heeft vooralsnog niets opgeleverd en er zijn geen daders gevonden en opgepakt. De incidenten met onwel worden treden voornamelijk op als er alcohol in het spel is; er zijn vooralsnog geen slachtoffers gevonden bij het drinken van thee, koffie of water. De prik-plek of blauwe plek op het lichaam wordt vaak (veel) later pas ontdekt. De slachtoffers voelen op het moment zelf zelden dat ze geprikt en geïnjecteerd worden (terwijl dit pijnlijk zou moeten zijn, en enkele tientallen seconden zou moeten duren; er zou voldoende tijd moeten zijn om te zien wie de dader is. Wat de bedoelingen zouden zijn van eventuele daders is verder geheel onduidelijk).