Een sage (mondeling), vrijdag 01 juli 1966

Hoofdtekst

To Tsjerkgaest spielde in frou op it stalt wask út yn in sleatsje. Ynienen seach se hwat. Alhiel ûntdien fleach se yn 'e hûs en sei: "Myn suster is stoarn".
Har suster wie yn Amerika. It is al lang lyn en in brief wie faeks gâns in skoft ûnderweis. In moanne letter krige de frou tynge dat har suster wei wie. Hja wie stoarn op dei en ûre dat de frou to Tsjerkgaest op it stalt wie.

Onderwerp

SINSAG 0490 - Erscheinung einer Person, die in grosser Entfernung gleichzeitig stirbt.    SINSAG 0490 - Erscheinung einer Person, die in grosser Entfernung gleichzeitig stirbt.

Beschrijving

Vrouw ziet in het water van de sloot dat haar zuster is overleden. Uit het bericht dat ze veel later krijgt blijkt dat de zuster gestorven is op hetzelfde moment dat de vrouw haar zuster heeft gezien.

Collectie Bijlsma, verslag 50, verhaal 7 (Archief Meertens Instituut)

Amerika    Amerika