KEUNING004602 - gebed?

Een sage (mondeling), maandag 25 juni 1962

Hoofdtekst

Myn heit wie nei it lân om ris nei de hokkelingen to sjen. Doe hy se telde, murk hy, dat der ien mankeerde. Hy seach ris goed om him hinne en ja hear, it bist roun yn it stik lân, dat oan de oare kant fan de wyk laei.
Tafallich wie de eigener fan dit lân der ek krekt. Dit wie in gelok, hwant oars hie heit troch de wyk moaten. It keal wie der ek troch gien.
Ús heit frege de man, of hy it keal werom jeije woe. De man soe it dwaen, mar koe it bist der net troch krije. Doe naem hy de pet ôf en die dy foar de holle, sa as hy ek die, as hy bidde. En nou roun it keal der samar troch hinne.

SINSAG 0750 - Andere Zauberei.    SINSAG 0750 - Andere Zauberei.

Beschrijving

Kalf dat door sloot naar ander weiland is gelopen, laat zich niet terugjagen door de eigenaar van dat weiland. Als die de pet voor het hoofd houdt loopt het kalf door de sloot terug.

Collectie Keuning, verslag 46, verhaal 2 (Archief Meertens Instituut)

Drachtstercompagnie    Drachtstercompagnie