TDANI0288_0288_1611 - Weerwolf wordt herkend door messteek

Hoofdtekst

Op de veldwachter van Molenbeersel sprong al een paar dagen van achter iemand op hem en die moest ie dan dragen en dat was al een paar avonden dat ie iemand gedragen had en op ne keer had ie zich op veurhand een meske meegepakt en do stak ie em mee en toen was het zijn noaberman.

SINSAG 0801 - Werwolf lässt sich tragen.    SINSAG 0801 - Werwolf lässt sich tragen.

SINSAG 0822 - Werwolf getroffen (geschlagen) nimmt wieder menschliche Gestalt an (und ist erlöst oder stirbt).    SINSAG 0822 - Werwolf getroffen (geschlagen) nimmt wieder menschliche Gestalt an (und ist erlöst oder stirbt).

Beschrijving

De veldwachter van Molenbeersel had al enkele avonden een weerwolf moeten dragen. Omdat de man dat stilaan beu werd, besloot hij de volgende avond een mes mee te nemen. Toen de veldwachter de weerwolf had gesneden, veranderde het beest in een mens: het was de buurman van de veldwachter.

T. Daniëls, Leuven, 1965

1.6 Weerwolven