JVENK0370_0370_10611 - Processie tegen de aubelmannekes

Hoofdtekst

Dao koste ze nemen op kriege. Dat waas van ’n juffrouw Verstraol en die kos dao neme opkriege, alles ging hun kapot. Now zeen de kelders nog woe die aubelmenkes in zuote. En don hauw de pestoer gezag: "Wêtder waat ver ins zulle doon? Ich zal…" Twie maol per jaor as de processie troch, de sacramentsprocessie, en dan ging er neet duor de port in, dao ging er waal duor oet. Duor de hèg ging er in en zoe uever den hielen huof en aan de port oet. Spitz haet zich dao good op gemaak.

Beschrijving

Bij een vrouw gingen alle dieren dood. De pastoor besloot om de sacramentsprocessie die tweemaal per jaar plaatsvond, te laten binnengaan langs de haag en te laten vertrekken langs de poort. Onder het huis van de vrouw waren immers kelders waar de alvermannetjes nog hadden gewoond.

J. Venken, Leuven, 1968

1.2 Aardgeesten