Een sage (mondeling), zaterdag 21 januari 1967

Hoofdtekst

Op 'e Sumarreheide wennen minsken, dy hienen it o sa krap. Hja hienen gjin jild om iten foar de bern to keapjen. Op in joun by 't winter wie it minske der allinne op út. It skriemen stie har neijer as 't laitsjen. De stjerren stienen oan 'e loft. Doe kaem dêr in stim fan boven, dy sei: "Hier heb jij een pong met geld." En doe lei der samar in ponge mei jild foar har.
Hja frege: "Komt it fan 'e kweade of fan it opperwezen?"
"Krij 't mar op, 't komt fan God," waerd der sein.
Doe koe 't minske iten keapje.

Beschrijving

Een gezin heeft het heel erg krap en kan maar nauwelijks het hoofd boven water houden. Als de vrouw op een keer op zoek is naar eten voor de kinderen, wordt ze opgeschrikt door een stem uit de lucht die zegt 'hier heb je een beurs met geld'. Er ligt inderdaad een gevulde beurs voor haar voeten, maar de vrouw durft het geld nog niet op te pakken. Ze vraagt de stem of het van 'De Kwade' of van 'het Opperwezen' komt. De stem antwoordt dat het geld van God afkomstig is. Dan raapt de vrouw de beurs pas op.

Opperwezen    Opperwezen

Sumarreheide    Sumarreheide