Een sage (mondeling), vrijdag 21 april 1967

Hoofdtekst

Alle frijmitselders ha in wikseldaelder. Dêrfoar matte se trije kearen om it tsjerkhôf hinne rinne mei in siferse kat yn 'e sek by har en dan matte se trije kear achter elkoar roppe: "Wie koopt er die haas?"
Dan is der ien dy keapet dy kat foar in daelder. Dat is, leau 'k, in soarte fan ryksdaelder.
It is fansels de duvel dy't dat docht.
Dy wikseldaelder, dy reitsje se noait wer kwyt.
Dêr komt it fan dat frijmitselders noait forlet ha fan jild.

Onderwerp

SINSAG 0882 - Der Wechseltaler (Teufelsgulden) wird mit viel Mühe erworben, und kehrt immer in die Tasche zurück.    SINSAG 0882 - Der Wechseltaler (Teufelsgulden) wird mit viel Mühe erworben, und kehrt immer in die Tasche zurück.

Beschrijving

Vrijmetselaars hebben nooit geldgebrek, omdat ze een wisseldaalder bezitten die nooit op kan raken. De wisseldaalder hebben ze gekregen door drie keer met een kat in een zak om het kerkhof te rennen, roepend 'wie koopt er mijn haas?'. De duivel in eigen persoon kocht uiteindelijk de kat in de zak voor een wisseldaalder.

Der Wechseltaler (Teufelsgulden) wird mit viel Mühe erworben, und kehrt immer in die Tasche zurück.