TDANI0065_0065_949 - "Auwelmenkes" zitten in grote pijpen onder de grond

Hoofdtekst

De auwlemenkes zaten altijd onder de grond in grote pijpen. Mijn vader-zaliger heeft es bij het graven van een waterput zo'n kelder gevonden. Er lag nog een schotel in die de auwlemenkes bij hun buren geleend hadden. Ze zijn uit onze streken verdwenen door het loeien van klokken.

Onderwerp

SINSAG 0052 - Zwerge graben eine unterirdische Verbindung (Graben)    SINSAG 0052 - Zwerge graben eine unterirdische Verbindung (Graben)

SINSAG 0103 - Zwerge ziehen aus anderen Gründen fort    SINSAG 0103 - Zwerge ziehen aus anderen Gründen fort

SINSAG 0068 - Erddämonen leihen Haushaltsgerät    SINSAG 0068 - Erddämonen leihen Haushaltsgerät

Beschrijving

Vroeger leefden er dwergjes in gangen onder de grond. Een man die een waterput aan het graven was, vond op zekere dag een kelder waarin dwergen hadden gewoond. In de kelder lag nog een schotel die de dwergjes van de buren hadden geleend. De dwergen zijn verdwenen sinds men de kerkklokken elke dag luidde.

T. Daniëls, Leuven, 1965

1.2 Aardgeesten