TDANI0178_0179_1285 - Heks bezorgt iemand tijdelijke huiduitslag

Hoofdtekst

Mijn vader was een gezonde boer die nogal graag stoefte over zijn kracht en zijn gezondheid. Zo was ie ook weer bezig geweest toen er Fien V.S. bij was en Fien lachte dat ze schokte. Maar een paar dagen later kreeg mijn vader overal uitslag. Hij is er mee naar dokter S. in Hamont geweest, maar die kon het ook niet verhelpen. Toen is ie er mee naar de pastoor geweest en die zei dat ie een noveen moest beginnen en Fien niet in huis laten komen. En zo is mijn vader van die uitslag af geraakt.

Beschrijving

Een boer pochte vaak dat hij een krachtige en gezonde man was. Fien Van S. had het gehoord en begon te lachen. Enkele dagen later kreeg de man overal huiduitslag. Omdat dokter S. uit Hamont niet kon helpen, ging de man naar de pastoor. De pastoor raadde de boer aan om een noveen te bidden en om Fien Van S. niet meer binnen te laten. Zo is de man uiteindelijk weer gezond geworden.

T. Daniëls, Leuven, 1965

limburgs (weert en omstreken)