Een sage (mondeling), donderdag 16 mei 1968

Hoofdtekst

Sterke Hearke wenne yn Droegeham. Hy hie in dochter, dat wie Rixt. Dy wie ek o sa sterk. Sy wenne op 'e klaei yn Jirnsum. Rixt hie forkearing mei in feint. It kom sa fier, dat sy moest fan dy feint bifalle. Doe makke dy feint it gau út en hy kom net wer. Rixt krige in bern. Doe't dat sa'n oardeheal à twa jier âld wie, wie der us in kear feest yn Raerd (= Rauwerd). Dêr gong Rixt hinne to dânsjen. Doe kom dêr in feint by har, dy frege oft sy mei him dânsje woe. Dat wie dyselde feint, dy't it bidoarn hie.
"Jawol", sei Rixt. En sy dânsen in pear kear togearre. Doe sei Rixt tsjin him: "Hwat bin 'k mâl mei dy, hwat bin 'k mâl mei dy, leave." En dêrby knypte se him sa bot, dat hy hie alle ribben fyn.

TM 2801 - Sterke man (vrouw)    TM 2801 - Sterke man (vrouw)

Beschrijving

Rixt, de dochter van Sterke Hearke, raakte eens zwanger. Haar vriend maakte het snel uit. Toen ze twee jaar later eens met elkaar dansten, zei Rixt heel de tijd dat ze helemaal gek van hem was. Daarbij kneep ze al zijn ribben fijn.

F610.0.1 - Remarkably strong woman.    F610.0.1 - Remarkably strong woman.

Rixt    Rixt