Een sage (mondeling), donderdag 16 mei 1968

Hoofdtekst

Der kom us ien yn Droegeham, dy woe mei Sterke Hearke wrakselje. Doe stie dêr in man op 'e bou, dy wie oan 't ploegjen.
De fremde man frege: "Wite jo ek, hwer't Sterke Hearke wennet?"
"Ja," sei dyselde - it wie Hearke sels - "sjoch, dêr wennet er." En doe krige er de ploege fan 'e groun en wiisde der mei nei syn hûs. "En hjir stiet er", sei er.
Doe makke de man mar gau dat er fuort kom.

Onderwerp

SINSAG 1226 - "Dort wohnt er und hier ist er." Pflug aufgehoben, um die Richtung anzudeuten.    SINSAG 1226 - "Dort wohnt er und hier ist er." Pflug aufgehoben, um die Richtung anzudeuten.

Beschrijving

Een man wilde eens worstelen met Sterke Hearke en vroeg aan een ploeger waar hij woonde. De arbeider tilde de ploeg op en wees ermee en zei: "Kijk, daar woont hij." Daarna zei hij: "En hier staat hij." Toen ging de man er weer snel vandoor.

"Dort wohnt er und hier ist er." Pflug aufgehoben, um die Richtung anzudeuten.

Sterke Hearke    Sterke Hearke