Een mop (mondeling), zondag 30 juni 1968

Hoofdtekst

Der wie in faem, dy wie omtrint blyn. Dêrtroch hie se hast noait forkearing. Mar doe kom der doch us op in sneinejoune in feint by har.
Doe sei hja tsjin har mem: "Nou mat mem dêr in nuddel del lizze op dat plak. Dan sil ik sizze: 'dêr leit in nuddel'. Dan fornimt hy der neat fan dat ik sa min sjoch."
Dat woarde goed ôfpraet. Doe't de feint dêr in skoftsje sitten hie, sei se: "Sjoch mem, dêr leit in nuddel oer 'e flier."
Doe sei de feint: "Dû bist net blyn, hear. Dû kinst wol sjen."
Doe sieten se by de tafel en doe stie dêr in kop mei molke op 'e tafel.
Doe miende de faem dat dat de kat wie en sy sei:
"Kaets!" En de molke stoude de hiele keamer oer doe't se de kop der ôfraemde.
Doe sei de feint: "Nou koest wol blyn wêze."

AT 1456 - The Blind Fiancée    AT 1456 - The Blind Fiancée

ATU 1456 - The Blind Fiancée.    ATU 1456 - The Blind Fiancée.

Beschrijving

Een meisje was vrijwel blind en had daardoor nooit een vrijer. Op een avond kwam er toch een jongen. Het meisje sprak met haar moeder af dat ze op een bepaalde plaats een speld neer zou leggen. Die avond zei het meisje: "Kijk moeder, daar ligt een speld." De jongen zei dat als ze dat zag, ze toch niet zo heel erg slechtziend was." Maar niet veel later zag ze een glas melk voor de kat aan en sloeg ze het glas van de tafel.

The Blind Fiancée