Een sage (mondeling), dinsdag 20 augustus 1968

Hoofdtekst

In pleachbeest haw ik noait sjoen. Mar ik ha wol fortellen heard, 't wie in dier as in greate houn. 't Siet rûch yn 't hier en wie donker. 't Hie greate, gleone egen en 't snúfde altyd.
De minsken joegen him hwat út bangens, dan bleau er by jin. Hy die jin neat. Jy koenen him net fuortjeije, dat joech neat. Hy gong út himsels wer fuort. It dier hie hiele greate earen, ha 'k wol us fan myn âlden heard.

Onderwerp

SINSAG 0256 - Plagegeist (in Tiergestalt) erschreckt späten Wanderer (und begleitet ihn).    SINSAG 0256 - Plagegeist (in Tiergestalt) erschreckt späten Wanderer (und begleitet ihn).

Beschrijving

Een plaagbeest zou lijken op een grote hond. Het dier heeft grote, gloeiende ogen en grote oren en snuift altijd. Een plaagbeest doet niemand kwaad, maar is moeilijk te verjagen.

Plagegeist (in Tiergestalt) erschreckt späten Wanderer (und begleitet ihn).