Een sage (mondeling), zaterdag 05 oktober 1968

Hoofdtekst

Myn wiif har beppe dy bakere froeger wol by skippers. Dat gebeurde ek ris in kear to Ljouwert. Dêr wenne tichteby in âld minske, dêr seinen se fan dat it in tsjoenster wie.
Der wie doe in skippersfrou dy hie in lytsen krigen. Myn wiif har beppe dy bakere dêr. Doe wie dêr dy nachts in fremde kat yn 'e roef.
"Hwat mat dy kat hjir?" sei myn wiif har beppe.
"Dy mat hjir wei, dy heart hjir net", sei de skipper en hy joech de kat in lawibes.
De oare deis hie it âld wiif (de tsjoenster) in doek om 'e holle.

Beschrijving

Een vrouw die bakert bij een pas bevallen schippersvrouw, attendeert de schipper op een vreemde kat. De schipper geeft de kat een oplawaai. De volgende dag ligt een oude vrouw - die al van hekserij verdacht werd - met een doek om het hoofd in bed. Zij was de heks in kattengedaante.

Hexentier verwundet: Frau zeigt am folgenden Tag Malzeichen.

Ljouwert    Ljouwert