Een sage (mondeling), zaterdag 08 maart 1969

Hoofdtekst

Ymke de Jong wie yn Ljouwert ûnder tsjinst. Doe krige er straf. Sy wienen doe noch net yn 'e kaserne, mar yn 'e âlde Kânslerije. Dêr stie op mei greate letters: Hier temt men leeuwen en beren. Op in nacht briek Ymke der út. De slotten hied er samar los. Hy kom bûten en skreau ûnder dy wurden: Maar Ymke de Jong niet.

Onderwerp

SINSAG 0672 - Zauberer geht durchs Schlüsselloch (geschlossene Türen); Türen öffnen sich, wenn er seine Mütze dagegen wirft.    SINSAG 0672 - Zauberer geht durchs Schlüsselloch (geschlossene Türen); Türen öffnen sich, wenn er seine Mütze dagegen wirft.

Beschrijving

Ymke de Jong wordt tijdens diensttijd voor straf opgesloten in de Kânslerije, maar hij breekt uit op een nacht uit. Sloten openen zich vanzelf en hij schrijft onder de woorden 'hier temt men leeuwen en beren' 'maar Ymke de Jong niet'.

Ymke de Jong    Ymke de Jong

Kânslerije    Kânslerije