Een mop (mondeling), zaterdag 15 maart 1969

Hearke wie ek stille pelysje. Op in kear roan er de wei lâns fan Klaes Land nei 't Bomkleaster ta.
Doe kom er trije jongkeardels tsjin. Dy hienen yn Kromelle yn 'e kroech sitten en gongen nou werom op Harkema yn. Sy hienen ôfpraet, de earste de bêste, dy't se tsjinkommen, soenen se pakke en him in goed wân op 'e hûd jaen. Sy hienen der om ret hwa fan 'e trije dat dwaen soe.
Doe wie tafallich de earste dy't se tsjinkommen Sterke Hearke. De keardel dy't Hearke oanfalle soe, sprong him op 'e rêch.
Mar Hearke hâldde it lykwicht. Hy hie dy keardel fan 'e rêch krige en hie him yn 'e dyksgoate smiten en hy hie sein: "Dat mast nou noait wer dwaen, boeke."

TM 2801 - Sterke man (vrouw)    TM 2801 - Sterke man (vrouw)

Beschrijving

Hearke is een stille poltieagent en rijdt een keer op de weg langs het land van Klaes Land naar het Bomkleaster toe. Hij komt drie kerels tegen die van de kroeg in Kromelle op weg naar huis in Harkema zijn en hebben afgesproken de eerste persoon die ze tegenkomen te pakken te nemen. Het is Hearke en een springt op zijn rug. De man wordt echter door hem in een dijkgat gesmeten met de mededeling dit nooit meer te doen.

Sterke man (vrouw)

Sterke Hearke    Sterke Hearke