Een mop (mondeling), zondag 15 juni 1969

Hoofdtekst

Der wie yn Ljouwert ris in agraryske totoanstelling. Dêr wienen in hiel soad minsken, prins Bernard wie der ek. Twa jonges wienen dêr hwat oan 't gekjeijen. De iene stompte de oare. Ien fan 'e jonges kom tsjin 'e prins oan. Bernard sei: "Kinne jim net in bytsje foarsichtiger wêze? Witte jim wol hwa't ik bin?"
"Né", seinen de jonges.
"Ik bin prins Bernard", sei er.
Mar de jonges leauden it net.
"It is dochs sa", sei de prins.
"Kear jo dan ris om", sei de iene jonge.
Prins Bernard kearde him om.
"Sjochst nou wol," sei de iene jonge tsjin 'e oare, "dat er it liicht, hwant hy is net iens smoarch fan achteren. Prins Bernard is ommers mei de kont yn 't bûterfet fallen."

Beschrijving

Een paar jongens waren eens aan het stoeien op een tentoonstelling. Een van hen kwam daardoor tegen prins Bernhard aan. Hij vroeg of ze dan niet wisten wie hij was. Toen hij vertelde wie hij was, vroegen ze hem zich om te draaien. Toen zeiden ze tegen elkaar dat hij prins Bernard niet kon zijn omdat die met zijn kont in het botervat was gevallen.

Bernhard    Bernhard

Ljouwert    Ljouwert