Froeger gong it paed wol gauris oer in tsjerkhôf hinne.
Der wienen us twa dy woenen ien bang meitsje.
Se wisten dat dyselde dêr lâns komme soe. Sy gongen boppe op elkoar stean, elk mei in lekken om, by de muorre op.
Doe sei deselde, dy't dêr lâns kom: Ik ha wol us twa boppe op elkoar stean sjoen, mar noait dêr noch in trêdden boppe op. Doe woarde de ûnderste fan 'e twa sa binaud, dat hy naeide út. De boppeste foel op 'e groun.

Onderwerp

VDK 1676E* - Spookspelen: twee witten met een zwarte erop    VDK 1676E* - Spookspelen: twee witten met een zwarte erop

ATU 1676 - The Pretended Ghost    ATU 1676 - The Pretended Ghost

sinVDK 1676E* - "Zwei Weisse mit einem Schwarzen darauf, hab ich noch nie gesehen"    sinVDK 1676E* - "Zwei Weisse mit einem Schwarzen darauf, hab ich noch nie gesehen"

Beschrijving

Twee mannen wachten een ander eens bij het kerkhof op om hem te laten schrikken. Ze gingen boven op elkaar staan, met een wit laken om zich heen. Toen de ander aankwam, zei hij dat hij er wel eens twee op elkaar had gezien, maar nog nooit met een derde erbovenop. Toen gingen de twee er snel vandoor.

Spookspelen: twee witten met en zwarte erop