Een sage (mondeling), donderdag 20 juni 1974

Hoofdtekst

Ik wie noch in famke. Doe woarden ús mem en ik op in nacht klear wekker. Wy hearden beide ús buorfrou roppen: "Myn leave pop! Myn leave pop!"
Sy jammere it út. It lûd kaem by de feart wei. Wy makken gau dat wy der ôf kamen en doe gongen wy nei it hûs fan buorfrou ta om to sjen hwat der oan skeelde. Mar dêr wie neat to rêdden: buorfou lei moai to sliepen.
Doe sei mem tsjin my: "Moarnier neat sizze, hear, hwant dit is gjin goed spul. Hjir gebeurt yn 't koart hwat."
It wie sahwat tsien wiken letter, doe fordronk har jonkje. Hja foun it bern yn 'e feart. By dy gelegenheid hat it minske och sa bot jammere.
En d_ lûden hienen mem en ik dy nachts heard. Dat wie dus ek in gefal fan foartsjirmerij.
It gebeurde yn Twizelerheide.

SINSAG 0487 - Vorbedeutung anderer Ereignisse.    SINSAG 0487 - Vorbedeutung anderer Ereignisse.

Beschrijving

Een moeder en dochter horen 's nachts de buurvrouw paniekerig 'Mijn kind! Mijn kind!' roepen. Als ze gaan kijken, ligt de buurvrouw echter gewoon te slapen. De moeder vermoedt dat er iets staat te gebeuren. Het is inderdaad een voorteken geweest: tien weken later verdrinkt het kind van de buurvrouw en is hetzelfde gejammer te horen.

Vorbedeutung anderer Ereignisse

Twizelerheide    Twizelerheide