Een mop (mondeling), woensdag 24 juli 1974

Hoofdtekst

Der wie in wyfke, dat moest mei de baerch oer de brêge, mar dy baerch woe dêr net oer hinne. Der wienen arbeiders op dy brêge en dy wienen dêr oan it tarjen.
Ien fan dy arbeiders helle de baerch de tarkwast ûnder 'e sturt en doe koe 't wyfke dy baerch net mear byhâlde, sa hurd roan hy der oer.
Doe frege se dy arbeiders of se hàr èk even mei de tarkwast ûnder 'e sturt strike woenen, en doe gebeurde dat. En doe helle dat wyfke de baerch samar yn.

Beschrijving

Een varken dat weigert over de brug te gaan wordt een teerkwast onder de staart gehouden. Het dier rent vervolgens zo hard weg, dat zijn bazin hem niet meer kan bijhouden. De vrouw vraagt de arbeiders of zij de teerkwast ook even bij haar billen willen houden. De arbeiders doen dit en de vrouw haalt het varken gelijk weer in.