Een mop (mondeling), maandag 16 september 1974

Hoofdtekst

Der wie in boer, dy woe in lêsbril keapje. Hy kaem op 'e merk yn Ljouwert. Der stie in man mei wol twintichtûzen brillen. De boer oan 't passen. Wol twa ûren stie er dêr to passen.
Doe sei de koopman: "Ha jo noch noait ien foun?" Né," sei de boer, "dêr is net ien foar my by dêr't ik troch lêze kin."
"Mar kínne jo dan wol lêze?" frege de koopman.
"Welné," sei de boer, "dan wie 'k hjir net om in lêsbril."

AT 1331A* - Buying Spectacles    AT 1331A* - Buying Spectacles

ATU 1331A* - Buying Spectacles.    ATU 1331A* - Buying Spectacles.

Beschrijving

Een boer probeert een leesbril uit te zoeken bij een handelaar met wel twintigduizend brillen. De boer past twee uur lang alle mogelijke brillen, maar lijkt nergens tevreden over te zijn. Als de handelaar hem vraagt of hem dan geen enkele bril naar wens is, antwoordt de boer van niet omdat hij door geen van de brillen lezen kan. Als de handelaar de boer vraagt of hij überhaupt wel kan lezen, zegt de boer 'welnee, anders was ik hier toch niet voor een leesbril'.

Buying Spectacles

Ljouwert    Ljouwert