Een mop (mondeling), woensdag 03 augustus 1977

Hoofdtekst

Ynske Bosma wie lykrider fan Oranjewâld nei 't Hearrenfean. Op in joun moest er in lyk fan 't Hearrenfean helje. Op 'e weromreis bigjint it to tongerjen en to wjerljochtsjen. It waerd roettsjuster en it bigoun to spielen. Ynske Bosma siet foarop 'e wein, alhiel ynelkoar dûkt yn in âld reinjas. 't Wie in keal ein wei.
Ynienen kloppet him ien op 't skouder. Ynske kriget de skrik fan syn leven. Dyselde seit: "Min waer, jonge, hè?" Ynse tinkt net oars as dat is it lyk út 'e kiste dy't dêr achter him stiet.
Mar dan blykt dat in ûnderdûker to wêzen, dy't ûnderweis achter op 'e wein sprong is en oer de kiste hinne by him komd wie. ('t Wie yn 'e oarlochstiid.)

VDK 1318D* - De stem uit de doodkist    VDK 1318D* - De stem uit de doodkist

Beschrijving

Een koetsier van een lijkwagen wordt plotseling op zijn schouder getikt door iemand die 'slecht weer, hè?' zegt. De koetsier schrikt erg omdat hij denkt dat de dode spreekt. Later blijkt dat het iemand was die op de wagen was gesprongen om te schuilen voor de regen.

De stem uit de doodkist

Ynske Bosma    Ynske Bosma