Een mop (mondeling), vrijdag 14 april 1978

Hoofdtekst

Yn 'e Bûtenpostemer Mieden wennen twa minsken, dy hieten Adam en Eva. Letter wennen dy dêr net mear.
Dêr wenne ek in gesin, dêr kaem de doomny op in kear op bisite. De doomny bigoun by dy minsken oer de bibel to praten. Hy hie 't oer Adam en Eva. Hy fortelde dat dy út it paradys fordreaun wienen.
Doe sei dat minske: "Och heden, leve dy net mear? Dy ha hjir froeger by ús wenne."
De bern fan dy minsken flokten as ketters. Doomny sei tsjin 'e mem: "Wat vloeken uw kinderen, vrouw."
"Ja," sei 't minske, "ik bigryp net hwer't dy duvelse jonges dat wei leare."

AT 1833E - God Died for You    AT 1833E - God Died for You

ATU 1833E - God Is Dead    ATU 1833E - God Is Dead

Beschrijving

Op een bepaalde plaats woonden vroeger twee mensen die Adam en Eva heetten. Als de dominee het gezin bezoekt dat nu in dat huis woont, vertelt hij hen over de verdrijving van Adam en Eva uit het paradijs. De vrouw zegt hierop dat Adam en Eva de vorige bewoners van hun huis waren. Als de dominee de vrouw aanspreekt op het schelden van haar kinderen, zegt ze 'Ik begrijp ook niet wie dat die duivelse jongens geleerd heeft'.

God Died for You

Adam    Adam