Een sage (mondeling), dinsdag 07 augustus 1979

Hoofdtekst

Der wenne in boer yn Sumar, dy joech syn arbeiders fierstomin lean. Dêr wie ien arbeidershúshâlding by, dy liet er sahwat forrekke. De berntsjes hienen suver gjin klean oan. De iene nei de oare is fan 'e honger en fan 'e ellinde stoarn.
Doe't se allegear dea wienen, hearden dy boer en boerinne alle nachten bernelûden yn 'e skuorre. Dat wie by 't twade fek.
Doe ha se dêr Piter Poes byhelle, dy wie duvelbanner.
Piter Poes sei: "Jimme matte dêr klean dellizze."
Doe ha se dêr in protte klean dellein en sûnt ha se dy berntsjes noait wer heard.

Onderwerp

SINSAG 0402 - Die versäumte Wallfahrt (Messe, Gabe)    SINSAG 0402 - Die versäumte Wallfahrt (Messe, Gabe)

Beschrijving

Een boer betaalt zijn arbeiders zo weinig, dat veel van de arbeiderskinderen – die nauwelijks kleren dragen – sterven. Als de boer en de boerin vervolgens iedere nacht kindergeluiden in hun schuur horen, raadplegen ze Piter Poes de duivelbanner. Piter zegt dat de boer kleren in de schuur moet neerleggen. De boer geeft gehoor aan Piters bevel en de geesten van de kinderen vinden rust.

Die versäumte Wallfahrt (Messe, Gabe).

Piter Poes    Piter Poes