SPORDS19 - 19. DE ZWARTE HEER

Een sage (boek), (foutieve datum)

19. DE ZWARTE HEER
Iemand uit Hazerswoude was op een winteravond bij vrienden in de buurt op visite geweest. Naar gewoonte werd er kaart gespeeld en natuurlijk werden er een paar borrels gedronken, echter niet meer als twee en de man uit Hazerswoude was dan ook doodnuchter, toen hij omstreeks half tien à tien uur naar huis wandelde.
Terwijl hij over het Westeinde kuierde, liep er plotseling een lange, zwarte heer naast hem, die er bepaald "spookachtig" uitzag. Hij zei geen enkel woord en de man uit Hazerswoude durfde ook niets te zeggen, maar hij dacht dat hij door de grond heenzakte van schrik, toen de zwarte heer, nadat hij een minuut of vijf zwijgend naast hem was voortgestapt, eensklaps op de Ringvaart toeliep en daar als een nevel in verdween.
(Hazerswoude)

Onderwerp

SINSAG 0917 - Teufel (in Tiergestalt) erschreckt Sünder (Fluchende, Holzdiebe, Sonntagsschänder oder Spötter).    SINSAG 0917 - Teufel (in Tiergestalt) erschreckt Sünder (Fluchende, Holzdiebe, Sonntagsschänder oder Spötter).

Man ontmoet 's avonds de duivel die met hem meeloopt en zo maar verdwijnt.

Bron

J.R.W. Sinninghe: Spokerijen in Rijnland, Delfland en Schieland. Sagen, legenden en volksverhalen, veelal uit de volksmond opgetekend. Zaltbommel 1977. p. 29

Teufel (in Tiergestalt) erschreckt Sünder

Hazerswoude    Hazerswoude