Een sage (mondeling), woensdag 30 juni 1971

Der wienen in faem en in feint dy tsjinnen by in boer.
De boer en de frou gongen ris op in kear to praten. Hja hienen al iten ré set foar de feint en de faem, mar de feint mocht sa dealese graech pankoeken.
Doe't de boer en de frou fuort wienen sei de faem tsjin 'e feint: "Ik sil pankoeken bakke, dan triuw ik de papegaei ûnder 'e hantsjettel."
De feint en de faem nommen it der tige fan togearre.
Doe't de boer en de frou de jouns wer thús kommen, sei de boer tsjin 'e papegaei: "Is der ek hwat bysûnders gebeurd?"
Doe sei de papegaei: "Toen ik onder de koperen hemel zat deden de pannen van sisserdesis."
Doe sei de frou tsjin 'e faem: "Hwat is der dan gebeurd?"
Doe moest de faem it wol sizze.

VDK 0237B* - Toen de hemel van koper was    VDK 0237B* - Toen de hemel van koper was

Beschrijving

Op een avond dat de boer en zijn vrouw uit waren, besloten de meid en de knecht pannenkoeken te bakken. Ze zetten de papegaai onder een ketel. Toen het echtpaar weer thuiskwam, vertelde de papegaai dat toen hij onder de koperen hemel zat, de pannen van sisserdesis deden. Toen moest de meid wel uitleggen wat er gebeurd was.

Toen de hemel van koper was