Een sage (mondeling), (foutieve datum)

Hoofdtekst

Harm Teunissen hie in herberch op 'e Harste oan 'e Hearrenwei. Hy hie ek in pear beesten op. Hy sûpte as in kreupel en dochs hâldde hy de saek. De minsken koenen har dat net bigripe.
Mar dat kom, seinen guon, hy hie him forkocht oan 'e duvel.
Hy hie in tontsje op 'e souder stean en dat rekke noait leech. Dêr soarge de duvel foar. Dy makke it altomets wer fol mei jild. Dêrtroch hie Harm Teunissen noait forlet.
Hy wie by de frijmitselders, seinen se.

Beschrijving

Een man dronk altijd heel veel, maar was toch in staat om zijn herberg gaande te houden. Hij was een vrijmetselaar, en hij had een contract met de duivel. Op zijn zolder had hij een ton, die de duivel altijd met geld vulde.

Commentaar

Der Teufelsvertrag. Mann schliesst einen Vertrag mit dem Teufel, welcher ihm bei seiner Arbeit Hilfe leistet.

Harm Teunissen    Harm Teunissen

Harste    Harste