cboek100 - Zoo Niet Bedoeld.

Een mop (brief), 1881 - 1900

Zoo Niet Bedoeld.

Een heer te Londen vroeg bij advertentie in de Times een "jongen" voor het kantoor. Toen hij den volgenden morgen op het kantoor kwam, vond hij aan de kruk van de deur een hangmand hangen, waaraan een brief bevestigd was, die niets anders bevatte dan de vraag: "Kan deze u dienen?"
De mand bevatte een prachtigen "jongen" van zes weken, dien de brave koopman terstond aan zijn verraste gade ter verpleging en opvoeding heeft gezonden. Om echter niet het gevaar te loopen, dat het voorbeeld van den eenen grappenmaker mocht worden nagevolgd, heeft hij in een volgende advertentie den leeftijd bepaald van den jongen, dien hij wenscht.

Beschrijving

Een man vraagt in een advertentie om een jongen voor het kantoor en vindt een mand met een zes weken oud jongetje voor zijn deur, dat hij met zijn vrouw adopteert, maar in zijn advertentie zet hij een leeftijd erbij.

Bron

Collectie Boekenoogen (archief Meertens Instituut) (eigen uitgave in ongedateerde Volks-courant N°10)

eind 19e eeuw

Times    Times