Hoofdtekst

Messieurs Van der Houven en Dragon namen in Engeland de post, maer alsoo Van der Houvens jongen maer 8 à 9 jaer oudt was, konde hij het niet verdraegen. Dragons jongen, die wel 14 jaeren out was, moest hier mede om lijden, want men sette beyde de jongens elck in een korf en omdat de jongste te licht viel, leyde men een hoope steenen hij hem om de balance te vinden en doe hing men se yder aen een sijde van 't paert. Dragonsjongen begon als een ketter onderweeg te vloecken op den anderen, die mee niet slim bij speelde. Eyndelijck klouwden sij malkanderen met vuysten over 't paert heenen. De jongste nam sijn steenen te haet, soo dat men niet op 't paert sag als 2 vechtende handen, dat yder die haer tegen quam meende dat het spoockte.

Beschrijving

Een gezelschap met twee kinderen reisde met de koets. De kinderen werden in manden naast het paard gehangen, de jongste met stenen erbij om ze in balans te houden. De twee jongetjes kregen ruzie en sloegen elkaar over het paard heen. Voor mensen die ze tegenkwamen leek het of het spookte.

[Apero] Van der Houven    [Apero] Van der Houven

[Joan] Dragon    [Joan] Dragon