Een sage (mondeling), vrijdag 03 maart 1967

Hoofdtekst

Mien voader hef mie verteld, dat e es n keer mit aine bie nacht aan t streupn was mit n oal jachtgeweer. Dou zagn ze achter n boom ain grode hond stoan. “Duurst dr langs?” zee mien voar.

“Ik nich”, zee d ander, “man ik duur dai hond wol dood schaitn.”

Hai luip veurzichtig op de hond of en wol aanlegn. Man dou hai dichte bie de boom was, was de haile hond vot; niks tezain. Wat dat west hef? Duvel natuurlijk; t ding was zwaart en verdween zo man.

Hai har dr ook nich op aan loopn moutn. Mien oal lu hebben mie altied veurholn: “Is misschien meer dan ie denkt, kinder. As ie wat teegn koomt en nich vertrouwt, loopt dr dan um hen. Verzuik het kwoad nooit. Beter kunt ie dr nich van worn.”

Aan dai road heb ik mie zoveul meugelk holn.

Beschrijving

Stropers zien 's nachts grote zwarte hond waar ze niet langs durven. Als de ene naar de hond gaat om dood te schieten, is de hond weg. Het moet de duivel zijn geweest. Raad van ouders om kwade niet uit te dagen.

Collectie Wever, verslag 156, verhaal 3 (Archief Meertens Instituut)