Een sage (mondeling), zaterdag 04 maart 1967

Mien voader kon kwoad zain en hef mie door veul van verteld.
Hai dainde as jongkerel bie de boer. Op n keer kwam e wat loat in hoes. Dan gung e deur de achterdeure van de dele, umdat andere deurn dicht zatn. As hai dan dele opstapt, heurt hai n geluud, man zug niks.
“Kou lös”, denkt e. Hai zöcht n schienvat op en gait de baistn bie langs. Man nee heur, alles is rustig.

Zeker wat verbeeld, zo denkt hai. Nich laank loater overkomp hum t zulfde; weer gestommel op dele en t binnen gain koi-en, dai t doun.
Non wait hai nich meer, wat e door van denkn mout. Wol wait hai wizze, dat e nooit meer deur de baanderdeure wil.

Ander dag under t eetn proot hai dr over mit de boer. Dai zeg eerst niks. Man as mien oal heer zeg, dat hai de zieddeure in wil in t vervolg en dat hai anders vot gait, dan zeg de boer: “Ik zal die t verteln. In dit hoes is n keer n vrouw vermoord. t Kan weezn, da-st dai heurd hest; ik wus 't wol, dat ze zo non en dan deur t hoes spookde. k Zal de achterdeure dicht doun en dan magst de zieddeure in.”

SINSAG 0450 - Andere Tote spuken.    SINSAG 0450 - Andere Tote spuken.

Beschrijving

's Avond laat merkt man dat achterdeur van stal open is en hoort gestommel, dat niet van de koeien komt. Boer vertelt dat vrouw die er is vermoord zo nu en dan spookt.

Collectie Wever, verslag 157, verhaal 1 (Archief Meertens Instituut)