SdeVos86

Een sage (mondeling), dinsdag 13 november 2007

Hoofdtekst

>En hier waere de meñse toch nooit bang voor spoke hier op 's Graevendêêl of hoorde je dat vroeger ok wel 's ?

mr V : Nee
mvr V: Nee dat heb ik niet gehad hoor.
mr V : Nee maor d'r waere wel persone daer we toch een bietjie beuzich van waere.
mvr V : Nou Jaopie van Zele.
mr V : Juist, zie je wel, daer hebbie d'r al êên.
mvr V : Bietjie vreemde meñse, wij weunde vroeger an de Strijsendijk. En aaigelijk hemelsbrêêd gezien daer, voor de waotersnôôd tan netuurlijk want mitte waotersnôôd is alles veranderd. En een stukkie vedder weunde in een héél klaain oude huissie een héél oud vrouwchie die zag t'r écht oud en verwaorloosd oud, bietjie biezondere klere an en dat was Jaopie van Zele. En dan riep ze me wel 's want we weunde d'r kortbij, stong ze zôô (informant strekt arm uit en maakt met wijsvinger een 'je moet komen' gebaar) en ik had 't hart niet om niet te komme hoewel ik bang van d'r was mos ik booschappe voor d'r gaon doen, dat was in het winkeltie vlakbij bij Van d'r Hoek, nou de supermart dat winkeltie en dan kwam ik trug en met angst en beve allemael en dan kreeg ik zôôn grôôte amandelkol en wij krege thuis héél waainug snoep, we waere mit zes kindere, we hadde 't niet zôô brêêd maor die kol die at ik nóóit op want ik was bang dasse me daer mee betoverde ! Dus die ging in m'n zak en die gooide ik zóó weg ! Wat héél raor is voor toendietijd hoor.

Sinsag 0580 - Andere Hexenkünste    Sinsag 0580 - Andere Hexenkünste

Beschrijving

Vrouw vertelt dat ze vroeger bang was voor een oude vrouw voor wie ze vroeger als klein kind wel eens boodschappen moest doen. Als deze oude vrouw haar een snoepje gaf, at ze dat beslist niet op, bang dat ze was dat ze anders betoverd zou worden.

Mondelinge optekening, bandopname privébezit Stephan de Vos

Andere Hexenkünste