Registratie zal enige tijd duren. Deze functie is in ontwikkeling.

INZ00198 - Meisjes

Een personal narrative (internet), donderdag 17 januari 2008

Hoofdtekst

Meisjes.

Bij ons in de straat woonde een gezin met drie meisjes. Hun vader was kleermaker. Je kon hem door de winkelruiten zien stikken op een grote naaimachine. Hij lachte nooit. Het was een lange magere man die niemand mocht. Hij keek je niet aan. Zijn vrouw en kinderen lieten zich zelden zien. Ze waren schichtig. Een meisje van mijn leeftijd wenkte mij eens om achterom te komen: dat was aan de Pot-en Pannengang. Daar was een deur. Ze zei: "Snel, mijn vader mag ons niet zien". We zaten samen in een klein keukentje, haar moeder schonk thee. Ik voelde me heel welkom, maar ook een beetje bang. "Het spookt hier ook nog" zei dat meisje, "maar nu niet!" Ze wees naar het achterhuis van de buren. Ik zat daar een poosje, niet erg op mijn gemak. "Ik kijk wel uit!", zei ze en begeleidde me weer naar buiten. Veel later kwam ik haar eens tegen. Hun vader had hen misbruikt en mishandeld. Ze waren ontsnapt en woonden nu in een fijn huis. Ik mocht komen logeren. Ik werd enorm verwend en had het naar mijn zin. De kleermaker heeft nog jaren in de etalage zitten stikken en stierf uiteindelijk aan de drank, of een schuldig geweten.

Onderwerp

SINSAG 0478 - Andere Erlebnisse; unbeschreibbare Spukerscheinungen.    SINSAG 0478 - Andere Erlebnisse; unbeschreibbare Spukerscheinungen.   

Beschrijving

Een kleermaker, wonend in de straat van de vertelster, had zijn kinderen misbruikt. Volgens een van die kinderen spookte het in huis.

Bron

Ingezonden in de Nederlandse Volksverhalenbank van het Meertens Instituut

Commentaar

2008-01-17 01:34:47
Andere Erlebnisse; unbeschreibbare Spukerscheinungen

Naam Overig in Tekst

Pot-en Pannengang    Pot-en Pannengang   

Naam Locatie in Tekst

Groningen    Groningen   

Datum Invoer

2013-03-01 14:46:21