Hoofdtekst

Een persoon in een princenhof comende, quam in een kamer daer al de ridmeesters hingen, uytgenoomen de jongste ('twelck een banqueroetier was, die Sijn Hoocheyt echter tot ridmeester gemaeckt hadt), dieswegen soo vraegde: 'Waer hangt hier de jongste ridmeester?' 'Die hangt er noch niet', wiert hem geantwoort.' 'Wel', seyde hij, 'hij heeft het nochtans alderbest gemeriteert.'

Beschrijving

Een persoon kwam in het prinsenhof in een kamer waar alle officieren waren, behalve de jongste; hij was door de koning tot officier gemaakt, alhoewel hij zojuist bankroet was gegaan. Toen men vroeg waar de jongste officier hing en het antwoord was: "Hij hangt nog niet", werd er weer geantwoord: 'Hij zou het wel verdienen (om te hangen).'

Zijne Hoogheid    Zijne Hoogheid