RKOMANHOL041

Een sage (mondeling), dinsdag 24 februari 2009

JK: Nou, wat ook een verhaal is dat hier… 't, 't, 't, 't duifje. Hè, eh..., meneer de Raad, die eh..., die had eh... [onverstaanbaar]. Oorspronkelijk is dit een eh... doopkapel geweest.
RK: Hmhm.
JK: Dan heb je daar dat doophek, het originele doophek dus uit veertientweeëntwintig.
RK: Hmhm.
JK: Maar [later?] is het grafkapel geworden en heer de Raad is hier begraven en meneer de Raad eh... had een aantal familieleden en elke keer als er iemand overleed, dan werd d'r een duifje, die op de takken zaten, werd d'r een duifje weggehaald. Er moest dus elke keer gezegd worden, van nou je moet hier [onverstaanbaar], maar toen meneer de Raad overleed, toen was d'r niemand meer om te zeggen dat er een duifje moest weggehaald worden, dus d'r is één duifje van, is…
RK: Da's een verhaal.
FS: Ook weer een verhaal.
JK: Een verhaal, nou.

Beschrijving

Een zekere De Raad zou bij elk familielid dat stierf een duifje van de schildering hebben gehaald. Het ene duifje is blijven zitten omdat na zijn
zijn dood er niemand was om het duifje weg te halen.

Letterlijk afschrift van een mp3-opname.